U kent ze wel; telefoontjes van verkopers die ondernemers gouden bergen beloven. Daar trapt u niet in. Toch? Dat dacht ook ondernemer A.

Op een dag krijgt hij een zeer interessant telefoontje over een ‘speciale aanbieding’ en maakt, tegen zijn principes, een bezoekafspraak met een verkoper. Tijdens het bezoek maakt de verkoper een professionele indruk. Hij heeft een snelle babbel, showt prachtige verkoopcijfers en winstprognoses en belooft geweldige zoekresultaten in Google. Alleen maar voordelen voor de onderneming van A. De heer A. is overdonderd en zet ter plekke zijn handtekening onder een contract.

Na vertrek van de verkoper neemt A. alle papieren eens rustig door. De schrik slaat hem om het hart. Hij blijkt een zeer langdurig contract te hebben getekend, tegen hoge maandelijkse kosten. Een wurgcontract. Nog dezelfde dag stuurt de geschrokken A. een e-mail naar de verkoper met het verzoek het contract niet in te laten gaan. Zijn verzoek wordt – uiteraard – niet gehonoreerd.

Juridische hulp
De ondernemer neemt de dag erna contact op met 4LegalMatters. Nog dezelfde dag wordt de zaak met de heer A doorgesproken. A. wil het contract per direct kosteloos ontbinden. Daar biedt het contract echter geen ruimte voor. Bovendien kan hij als ondernemer in deze situatie geen beroep doen op consumentenbescherming. Knap lastige zaak.

Meesterlijke oplossing
4LegalMatters zoekt altijd naar mogelijkheden. Naar een praktische oplossing zonder eindeloze en kostbare juridische procedures. Ook in deze situatie. 4LegalMatters ziet een opening voor de ondernemer en stelt een conceptbrief op. A. verstuurt deze brief uit zijn naam aangetekend aan de directie van verkoper. Garantie op succes was niet op voorhand in te schatten, maar het leek een even praktische als briljante zet. Reeds de volgende dag belt A. enthousiast op. De directie gaat akkoord met de – kosteloze – ontbinding van het contract. A. is opgelucht en zeer blij met dit resultaat!

Legal Partner in business
Heeft u als ondernemer behoefte aan praktisch juridisch advies? Heeft u ook een vraag? Een situatie waar u juridisch advies over wilt? 4LegalMatters denkt graag met u mee!