Ondernemersexecuteur

‘Vanwege familieomstandigheden gesloten’. Een simpel bordje aan de deur van een bedrijf, een mededeling op een bedrijfswebsite, een voetnoot op een rouwkaart. Een mededeling waar vaak een zeer triest verhaal achter schuilgaat. Het overlijden van een ondernemer heeft niet alleen emotioneel veel impact maar ook zakelijk veel gevolgen.

Ondernemerstestament
U bent als ondernemer druk met uw bedrijfsvoering. Nadenken over de vraag wat er met uw bedrijf moet gebeuren na uw dood heeft meestal geen prioriteit. U denkt wellicht dat u nog tijd genoeg heeft om dat ooit te regelen. Met een goed ondernemerstestament en het benoemen van een ondernemersexecuteur, ofwel een executeur voor ondernemers, schept u nu duidelijkheid voor later. En hopelijk laat later nog lang op zich wachten.

Een ondernemersexecuteur zorgt na uw overlijden voor een professionele en snelle afhandeling van uw zakelijke nalatenschap. Denk aan

  • Administratieve zaken
  • Organisatorische zaken
  • Financiële zaken

Zo voorkomt u na uw overlijden problemen of conflicten over het voortbestaan van uw onderneming, de aansturing van uw bedrijf en de verdeling en opeisbaarheid van opbrengsten. Afwikkeling vindt immers plaats volgens uw wens. Uw dierbaren, personeel én klanten zullen dankbaar zijn dat u uw zaken goed heeft geregeld.

Wie is uw executeur?
U bent geheel vrij in uw keuze voor een executeur. Dat kan een familielid of vriend zijn, uw zakelijk partner of uw accountant. De voordelen van mr Paul van der Luit:

 Hij is professioneel executeur en aangesloten bij de Nederlandse Organisatie voor Executeurs (NOVEX)
 Behandelt uw nalatenschap zakelijk, kundig en geheel volgens uw wil
 Gaat prudent en vertrouwelijk om met uw ondernemerswensen en belangen
 Is niet emotioneel betrokken bij uw onderneming of privé nalatenschap
Hij is een ervaren bedrijfsjurist
Hij stelt de juiste vragen in een oriënterend gesprek
Is tevens ondernemerslevensexecuteur

Wilt u een afspraak maken voor een gratis oriënterend gesprek? Bel 06-10902377 of maak gebruik van de contactbutton.